Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Andreas Aspegren till SR

Publicerad: 3 december 2019, 07:12

Andreas Aspegren lämnar Aftonbladet för att bland annat utveckla Sveriges Radios röststyrning.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges RadioAftonbladet

I slutet av februari går Andreas Aspegren in i den nyinrättade rollen som product manager inom Sveriges Radios produkt- och tjänsteutveckling. I uppdraget ingår att driva utvecklingen av SR Play, SR:s sajt samt röststyrning.

– Andreas har en lång och gedigen erfarenhet av digital utveckling inom mediebranschen. Sveriges Radios digitala produktutveckling med ljudet i fokus kräver kompetens av det här slaget och jag är därför väldigt glad att Andreas blir en del av min ledning under våren. Med erfarenhet av produktutveckling inom publicistisk verksamhet är jag övertygad om att Andreas kommer att bidra till att vårt innehåll tillgängliggörs i allt större utsträckning digitalt till vår publik, säger David Gustafsson, chef för produkt- och tjänsteutveckling, i ett pressmeddelande.

Andreas Aspegren kommer senast från rollen som chef för Aftonbladets användarintäkter och har arbetat inom Schibsted sedan 2007. 

– Mycket tyder på att vi står inför en ljud- och röstrevolution där den skärmlösa och digitala distributionen av innehåll till publiken blir allt viktigare. Att i det läget få möjligheten att jobba på just Sveriges Radio med allt sitt kvalitativa och breda utbud känns otroligt spännande, säger Andreas Aspegren, i ett pressmeddelande. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SRSveriges RadioAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev