onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anders Nylander lämnar Schibsted

Publicerad: 7 maj 2019, 09:19

Foto: Janne Næss

Anders Nylander lämnar vd-posten för Schibsteds annonsbolag – ersätts tillfälligt av Joakim Flodin.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Anders Nylander, vd för Schibsteds annonsförsäljningsbolag SSI, lämnar bolaget efter hela 12 år inom Schibsted. 

Innan han intog rollen som vd på SSI 2014 arbetade han som annonsdirektör på Aftonbladet. 

LÄS MER: Därför lämnar Anders Nylander Schibsted 

– Det är klart att det känns lite sorgligt att lämna Schibsted efter så många år. Jag har vigt en stor del av min tid till Schibsted och alltid kört järnet. Jag har som ni säkert förstår haft en grym tid här, först på Aftonbladet, och sedan i SSI (Schibsted Sales & Inventory) de sista fem åren. Det har varit en ära att få leda SSI och alla de extremt bra människor som jobbar här, och jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Även om mediebranschen fortsätter att möta stora utmaningar i framtiden så tror jag vår unika nationella position om den används på rätt sätt är en enorm fördel i konkurrensen med internationella aktörer, säger Anders Nylander, i ett pressmeddelande. 

Anders Nylander lämnar sin vd-roll för att istället jobba med egna bolag. 

– Anders och jag har jobbat ihop sedan vi träffade varandra på Aftonbladet för 10 år sedan, och vi har haft en mycket bra relation hela vägen. Jag har stor respekt för honom både som professionell och som kollega, och ett Schibsted utan honom kommer inte vara detsamma. Men allt har sin tid, och som människor gör vi medvetna val när vi väljer att stanna – och när vi lämnar. Att Anders nu vill använda ännu mer av entreprenören i sig är ett tydligt val från hans sida, och det enda riktiga jag kan göra då är såklart att önska honom all lycka till i framtiden, säger Per Håkon Fasting, försäljningsdirektör för Schibsted News Media, i ett pressmeddelande. 

När Anders Nylander lämnar bolaget intas vd-posten istället tillfälligt av Joakim Flodin, som tidigare stått som försäljningsdirektör på SSI. 

–  Jag är väldigt glad över att Joakim Flodin har accepterat den här rollen. Jag är övertygad om att han kommer att säkerställa den ”drive” och kontinuitet vi nu behöver framöver, när vi samordnas kring en gemensam strategi för försäljningsorganisationerna i Sverige och Norge – för att bli ännu mer konkurrenskraftiga och kunna erbjuda ännu bättre produkter till våra kunder genom att samla våra resurser. Joakim är redan en väldigt viktig person ut mot våra kunder och byråkontakter, samtidigt som han också känner organisationen väl internt, så det här tycker jag blir väldigt bra, säger Per Håkon Fasting, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev