Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anders Ingvarsson lämnar sin chefredaktörspost

Publicerad: 16 juni 2020, 13:12

Anders Ingvarsson har valt att tacka nej till rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Hudiksvalls Tidning och helahälsingland.se. Vad han ska göra framöver är inte klart.

Anders Ingvarsson, chefredaktör för Bonnier News Locals titlar i Hälsingland, slutar i samband med att de organisationsförändringar som nu genomförs.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalMittmedia

Norrländska Socialdemokraten, Sundsvalls Tidning, Gefle Dagblad och Bonnier News Locals titlar i Hälsingland är exempel på tidningar där Anders Ingvarsson varit chefredaktör genom åren.

– Jag har varit chefredaktör på olika tidningar sedan 2009. Det är ett fantastiskt roligt jobb, men också krävande. Jag har nu kommit till en punkt då jag i alla fall för nu vill och behöver göra nåt annat. Och att göra det i samband med att en ny organisation träder i kraft är ett lämpligt tillfälle att kliva av, säger Anders Ingvarsson.

Sedan Bonnier tog över Mittmedia, som i dag går under namnet Bonnier News Local, har en uttalad ambition varit att öka det lokala fokuset varför det tillsatts en rad nya chefredaktörer.

För Hälsingetitlarna Hudiksvalls Tidning, Ljusnan, Ljusdals-Posten och Söderhamns-Kuriren har den nya redaktionella organisationen bland annat inneburit att var och en av dessa får en egen chefredaktör. I samband med det har Anders Ingvarsson fått frågan om han vill bli chefredaktör och ansvarig utgivare för Hudiksvalls Tidning och helahälsingland.se, där samtliga printtitlar samlar sin digitala journalistik. Han har dock avböjt.

– Anders Ingvarsson är en god publicist och en erfaren ledare som i olika roller hos oss gjort ett starkt jobb för att utveckla verksamheten. Jag vill verkligen tacka honom för hans fleråriga insatser som chefredaktör och i andra ledande positioner i företaget, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef på Bonnier News Local.

Mattias Guander, i dag chefredaktör för Söderhamns-Kuriren, går in som tillförordnad för Hudiksvalls Tidning under den tid rekryteringen pågår. Vad Anders Ingvarsson ska göra framåt är inte klart.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalMittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev