Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Anders Eriksson ny chef för Bonnier News

Publicerad: 23 Maj 2016, 15:27
Uppdaterad: 23 Maj 2016, 15:29

Anders Eriksson föreslås som ny affärsområdeschef för Bonnier News och som vd för Dagens industri, Dagens Nyheter och Expressen, samt styrelseordförande för HD–Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Anders Eriksson sitter redan idag i Bonniers koncernledning och är affärsområdeschef för Business to Business, som består av affärsmedier och affärstjänster i Norden, Östeuropa och Tyskland.

Nu föreslås han som ny chef för Bonnier News och blir därmed Gunilla Herlitz efterträdare. Herlitz meddelade i febrari att hon lämnar Bonnier, och nu är alltså hennes ersättare klar.

– Jag är entusiastisk och stolt över att få förtroende att tillsammans med de starka publicistiska ledarna på respektive redaktion utveckla Bonniers dagstidningsföretag. Utmaningen är stor, men på ett par punkter har vi samtidigt ovanligt goda förutsättningar. Vi har ledande journalister, starka varumärken, engagerade målgrupper och långsiktiga ägare, säger Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

Anders Eriksson tillträder som affärsområdeschef för News den 20 juni.

– År efter år har Anders nått eller överträffat uppsatt mål och de verksamheter han har varit ansvarig för har redan kommit mycket långt i den rörelse mot nya intäkter och långsiktig ekonomisk bärkraft som hela Bonnier nu genomför. Det är mot den bakgrunden han nu får ansvaret att leda det affärsområde som, förutom dess ekonomiska betydelse, även innehåller centrala delar av Bonniers journalistiska arv, säger Bonnier AB:s vd Tomas Franzén i ett pressmeddelande.

Efter Anders Erikssons tillträde kommer delar av Bonniers svenska B2B-verksamhet, där bland annat Veckans Affärer och Resumé ingår, att föras in i affärsområdet News.

I affärsområdet Business to Business går ekonomidirektör Karmo Kaas-Lutsberg in som tillförordnad chef. Rekryteringen av en ny affärsområdeschef är påbörjad.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.