onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Anders Billing till SvD

Publicerad: 13 september 2019, 07:51

”Jag är glad att få gå in i en ny roll som kombinerar ekonomijournalistik med reportage och fördjupning”, säger Anders Billing. Foto: Joakim Ståhl, SvD

Anders Billing lämnar Sveriges Radio för att istället bli ekonomiredaktör på SvD Näringsliv.

Ämnen i artikeln:

EkotDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan tre år tillbaka har Anders Billing varit chef för Ekonomiekot på Sveriges Radio. Den 11 november lämnar han SR för att inta rollen som ekonomiredaktör på SvD Näringsliv. I rollen ska han ansvara för tidningens reportage och fördjupning. 

– För mig är Svenska Dagbladet en otroligt spännande redaktion att vara på just nu. Jag är glad att få gå in i en ny roll som kombinerar ekonomijournalistik med reportage och fördjupning. Jag ser också fram emot att komma till en tidning som befinner sig i en intressant förändringsprocess, dessutom på en redaktion med flera av landets skickligaste journalister, säger Anders Billing, i ett pressmeddelande. 

Tidigare har Anders Billing även arbetat som ekonomiredaktör och editionschef på Fokus, redaktionschef på Affärsvärlden samt biträdande redaktionschef på Veckans Affärer.

– Få, om ens någon, har den journalistiska finess som Anders Billing besitter när det kommer till just reportage och fördjupningar inom ekonomiområdet, säger Daniel Kederstedt, chef för SvD Näringsliv, i ett pressmeddelande. 

Svenska Dagbladet arbetar just nu för att förändra och utveckla sin journalistik och position inom mediesverige, rekryteringen av Anders Billing beskrivs som ett steg i det arbetet. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev