Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Analys: Så ser fördelningen av mediestöden ut

Publicerad: 6 Februari 2020, 08:55

2019 fördelades 30 miljoner till 34 tidningar i 59 kommuner. På måndag öppnar mediestödsnämnden för nya ansökningar – och denna gång kan medlen fördubblas, skriver Anders Ahlberg i en analys.

I fjol infördes ett nytt mediestöd för att stärka den lokala bevakningen. 30 miljoner fördelades till 34 tidningars verksamhet i 59 kommuner i olika kombinationer. Företagen och mediestödsnämnden fick träna på att ansöka och att bedöma. Den 10 februari öppnar myndigheten för att söka medel för 2020. Nu kan väsentligt mer medel – möjligen det dubbla – komma att fördelas.


Ämnen i artikeln:

Mediestödsnämnden

Stödet till lokaljournalistik blev en tumme. Klämd i den olyckliga konstruktionen, med en ram för stödmedel och ett rättighetsbaserat driftstöd som nu snabbt sväller, blev det bara 30 miljoner till

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med allt vårt digitala material och magasin för 5995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Mediestödsnämnden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.