Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Analys: Andratidningarnas framtida öden

Analys: Andratidningarnas framtida öden

I det korta perspektivet hotas ingen andratidning av nedläggning. Men fortsatta minskningar av annonsintäkterna kan slå hårt på sikt. Stefan Melesko analyserar vilka andratidningar som kan komma att ligga i farozonen.

Publicerad: 13 Februari 2020, 09:23

Ämnen i artikeln:

Mediestöd

Mediestödet garanterar andratidningarnas existens just nu. Men i samtliga fall skulle ett slopat eller kraftigt minskat stöd leda till nedläggningar – möjligtvis med undantag för Värmlands Folkblad, skriver Stefan Melesko.

Många faktorer påverkar framtiden för andratidningarna. Naturligtvis är driftsstödet en grundpelare, men också faktorer som distributionskostnadernas utveckling vid sjunkande hushållstäckning, nettokompletteringsräckvidden till förstatidningen som åstadkoms och dess inverkan på annonsförsäljningen.

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med allt vårt digitala material och magasin för 5995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.