lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Amina Manzoor till Expressen

Publicerad: 9 mars 2021, 07:50

Amina Manzoor går från DN till Expressen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Expressen knyter till sig Dagens Nyheters tidigare medicinreporter Amina Manzoor.

Ämnen i artikeln:

ExpressenDagens NyheterDagspressCoronaviruset

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Amina Manzoor lämnade nyligen sin roll som medicinreporter på Dagens Nyheter. Från och med nu kommer hon i stället agera medicinreporter och kommentator för Expressens räkning. 

– Rekryteringen av Amina Manzoor är en del av vår utveckling i att stärka erbjudandet med Sveriges ledande journalister inom sina områden. Amina Manzoor kommer att förmedla kunskap och hjälpa vår allt större publik att förstå betydelsen av vetenskap och forskning, säger Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Wolodarski om att tappa prisad medicinreporter: ”Hon har haft full journalistisk uppbackning”

När Amina Manzoor lämnade Dagens Nyheter skrev hon på Twitter att hon valt att säga upp sig. ”Detta är något jag tänkt på en längre tid, men som har blivit mer uppenbart de senaste veckorna. Jag tycker inte att jag kan jobba kvar på DN[...]”, skrev hon på Twitter. Amina Manzoor har dock inte velat utveckla anledningen till beslutet för Dagens Media. 

Tidigare har Amina Manzoor arbetat på Läkemedelsvärlden, Dagens Medicin och Svenska Dagbladet. År 2016 utsågs hon till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

– Det är väldigt roligt att Expressen satsar på den här typen av folkbildande journalistik, säger Amina Manzoor, i ett pressmeddelande. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev