Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Amina Manzoor lämnar DN: ”Jag tycker inte att jag kan jobba kvar”

Publicerad: 12 februari 2021, 14:09

Amina Manzoor lämnar Dagens Nyheter i slutet av februari.

Foto: Fri tanke

DN:s medicinreporter Amina Manzoor har sagt upp sig. ”Detta är något jag tänkt på en längre tid, men som har blivit mer uppenbart de senaste veckorna”, skriver hon på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter, har haft ett arbetsintensivt år med anledning av det nya coronaviruset. Nu lämnar hon sitt jobb – utan att ha något nytt. Det skriver hon på Twitter.

När Dagens Media når Amina Manzoor är hon fåordig om sitt beslut.

– Jag har bestämt mig för att inte prata – och det av flera skäl. Men det här beslutet har växt fram under en längre tid. Detaljerna kommer jag inte att gå in på nu, men däremot i min kommande bok.

Innan Amina Manzoor kom till Dagens Nyheter 2015 arbetade hon på Läkemedelsvärlden, Dagens Medicin och Svenska Dagbladet. År 2016 utsågs hon till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Hon jobbar kvar på Dagens Nyheter februari ut. Därefter ska hon skriva klart sin bok ”Pandemier” som ges ut på förlaget Fri tanke i maj.

LÄS OCKSÅ: Wolodarski om att tappa prisad medicinreporter: ”Hon har haft full journalistisk uppbackning” 

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News