torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Amanda Romare och Horace Engdahl till SvD

Publicerad: 3 februari 2023, 12:11

”Tanken är att hitta ett lättsamt sätt att guida läsaren till kulturdebatten, ur olika infallsvinklar”, säger Victoria Greve, redaktör för SvD:s Kulturmagasin.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD

Horace Engdahl och Amanda Romare ska turas om att skriva i veckoformatet ”Lärdomar från veckan”.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedToppnyheter eftermiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Svenska Dagbladet knyter till sig akademiledamoten Horace Engdahl och författaren Amanda Romare som har skrivit boken ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig”. 

Tillsammans med Essy Klingberg och Johannes Klenell, som jobbar på tidningen sedan tidigare, kommer de fyra turas om att varje vecka summera veckan som gått under rubriken ”Lärdomar från veckan”. I summeringen ska skribenterna ”dela med sig av sina personliga betraktelser och analyser av tillståndet i samtiden”. 

Formatet ”Lärdomar från veckan” har funnits tidigare och lanserades för första gången av Kulturmagasinets tidigare redaktör Adam Svanell

– Tanken är att hitta ett lättsamt sätt att guida läsaren till kulturdebatten, ur olika infallsvinklar. Jag är jätteglad över skribenterna som tagit sin an det här uppdraget. Tillsammans spänner deras infallsvinklar från Börshuset i Gamla stan till Plan B i Malmö och gymmet i Degerfors, säger Victoria Greve, redaktör för SvD:s Kulturmagasin, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev