Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Amanda Lind om Östrans nedläggning och branschens utmaningar: ”Ytterst ett demokratiproblem”

Publicerad: 27 November 2019, 14:34

”Varje journalistisk röst som tystnar är en förlorad röst för vår demokrati”, säger kulturminister Amanda Lind till Dagens Media.

Foto: Janne Næss

I dagarna stod det klart att ännu en lokaltidning läggs ned. Kulturminister Amanda Lind (MP) säger till Dagens Media att hon följer utvecklingen noga och har ”en hög beredskap för dessa frågor”. Dessutom om ✓ Branschens utmaningar ✓ Regeringens stödåtgärder ✓ Synen på public services roll.


Ämnen i artikeln:

Gota MediaAmanda LindÖstran

Den svenska mediebranschen brottas med vikande annonsintäkter och sjunkande upplagor – inte minst lokaltidningarna. Konsekvensen av det här är krympande redaktioner, minskad utgivning och nedlagda tidningar. De senaste exemplen på

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med allt vårt digitala material och magasin för 5995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.