Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Almenäs rasar mot Se & Hör

Publicerad: 16 Mars 2011, 09:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Se & Hör påstod att Jessica Almenäs var gravid med sitt tredje barn - något som visade sig vara helt felaktigt. Nu ber tidningen om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaSe Hör

Det var i dag som Jessica Almenäs uppmärksammade att Se & Hör påstod att hon är gravid med sitt tredje barn. Artikeln, som visade sig vara helt felaktig, fick Lets Dance-profilen att rasa på Twitter, där hon bland annat skrev:

"Funderar på att stämma Se&Hör som tydligen påstår att jag väntar barn igen. Är de helt jävla dumma i huvudet? Det är alltså inte sant."

"Har de lov att bara hitta på helt ogrundade saker om folk? Det är väl förtal?"

Jessica Almenäs uppger också att hon erbjudits en dementi av tidningens chefredaktör:

"Efter 1 upprört samtal t Se&Hörs chefred får jag en dementi i nst nr.EN anonym källa som uppenbarligen inte ens känner mig=bra journalistik."

Se & Hörs redaktionschef Rolf Qvale beklagar misstaget.

– Vi blev felinformerade av en källa. Det är oturligt och synd för vi litade på personen i fråga. Vad vi gör nu är att vi kommer skriva en rättelse och be om ursäkt och så är det inget mer med det.

Ni använde er bara av en källa?

– Ja, den här källan har tipsat oss tidigare och därför hade vi lite större förtroende. Det var faktiskt inte så att det var någon okänd. Många ringer och tipsar oss men den här personen kände vi till från förut. Den här personen kan i sin tur ha blivit desinformerad.

Hur var Jessica Almenäs när hon hörde av sig?

– Hon var ledsen och sa att nu kommer vänner hålla på och ringa och undra och andra tidningar och det blir jobbigt. Så hon var väl inte glad direkt och det kan man ju förstå.

Tidigare i år hamnade Se & Hör i en konflikt med Carolina Gynning efter en artikel om hennes "heta nätter" med programledaren Martin Björk.

Dagensmedia.se söker Jessica Almenäs.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aller MediaSe Hör

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.