Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Alma Medias vd åtalas för diskriminering i arbetslivet

Publicerad: 9 oktober 2019, 06:58

Alma Medias vd Kai Telanne.

Foto: Pax Engström.

Alma Medias vd Kai Telanne misstänks ha avvisat en kandidat till en tjänst som chefredaktör för att hon är mamma, rapporterar Hufvudstadsbladet.


Ämnen i artikeln:

Alma Media

Åklagarämbetet i Inre Finland har beslutat att åtala både Alma Medias vd Kai Telanne och personalchefen Virpi Juvonen för diskriminering i arbetslivet. 

2017 sökte Päivi Anttikoski, som nu är kommunikationchef vid statsrådet i Finland, en tjänst som chefredaktör för den Alma-ägda finskspråkiga tidningen Morgonbladet (Aamulehti). 

Morgonbladet är baserad i Tammerfors och Päivi Anttikoski meddelade Kai Telanne att hennes familj hade för avsikt att stanna i Helsingfors. Vid den sista intervjun ska Kai Telanne ha frågat om åldern på Päivi Anttikoskis barn. Hon berättade att hennes barn är 10 år gammal, varpå han ska ha sagt att ”en 10-åring inte klarar sig utan sin mamma”, skriver Hufvudstadsbladet.

En annan chefredaktörkandidat ska också ha utsatts för motsvarande diskriminering, meddelade polisen i augusti. Alma Media nekar alla anklagelserna.

Kai Telanne har tidigare dömts för arbetsdiskriminering. År 2015 blev Alma-ägda Lapin Kansas chefredaktör Johanna Korhonen uppsagd efter att Alma fått reda på att hon hade en kvinnlig partner. 

 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Alma Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev