torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aller media storsatsar på mammaforum

Publicerad: 19 augusti 2020, 06:00

Jennie Sandberg och Jenny Grundemark ska leda Aller medias nya satsning på en sajt och mötesplats för mammor. Foto: Aller media

Aller medias nya mammavarumärke, som går live i september, får namnet ”Motherhood”. Målet är att sajten ska bli ett ledande forum för mammor.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaDagspress

DG


Motherhood vill bli en mötesplats för mammor med barn i alla åldrar, där allt med koppling till föräldraskapets olika faser ska kunna diskuteras, framgår det av ett pressmeddelande. Delade erfarenheter och olika perspektiv ska ge ”inspiration, tips och pepp genom hela mammaresan”, heter det.

I september lanseras sajten motherhood.se som blir varumärkets nav. Aller media kommer även att satsa på poddar, event och ”andra relevanta kanaler”.

LÄS MER: Aller media gör mamma-satsning: ”Vi ska skapa en plattform fri från mom-shaming”  

Sajtinnehållet kommer att vända sig till föräldrar med barn i olika åldrar och beröra exempelvis uppväxtåren eller svårare ämnen kring större barn, exempelvis sex, droger och mobbning. 

Bygger influencer-affär

Satsningen ska drivas av en ny redaktion med fyra medarbetare inklusive Jenny Grundemark som redaktionschef. Hon har tidigare varit redaktionschef på Aller medias onlinedesk i Stockholm. Chefredaktör blir Jennie Sandberg, i dag chefredaktör för Aller media-ägda magasinet Må bra. 

Motherhood ska även bygga en influenceraffär och under hösten rekrytera profiler.

– Vi söker personer som peppar, stöttar och visar en ärlig bild av mammarollen. Vi vill skapa en trygg zon, helt fri från pekpinnar, mom-shaming och åsiktsbazookas. Moderskapet är det nya systerskapet och våra influencers blir viktiga ambassadörer i detta, säger blivande chefredaktören Jennie Sandberg i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev