Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Alingsås Tidning i konkurs

Publicerad: 26 september 2019, 06:42

Dagens e-utgåva av Alingsås Tidning.

Alingsås Tidning har kämpat med att gå runt. Nu begärs tidningen i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Ekonomin har länge svackat för Alingsås Tidning. Den 5:e september kom ingen papperstidning ut – för första gången på 154 år. 

Nu står det klart att vd:n William Michelsen lämnat in en konkursansökan till Alingsås tingsrätt. Det rapporterar GP

Tidningen, som ges ut tre gånger i veckan, kommer därför inte ut idag torsdag i pappersform. Den kommer däremot ut i e-utgåva – med rubriken ”AT begärs i konkurs”.

Personalen på koncernen WM-media – som också äger Lerums Tidning och Härryda-Posten/Partille Tidning – informerades om konkursen under onsdagen.

Ansökan kommer efter Mediestödsnämndens beslut om att neka Alingsås Tidning utökat driftsstöd.

I en kort text på tidningens hemsida står följande: 

”De ekonomiska problemen för företaget blev till slut allt för stora. Det negativa beskedet från Mediestödsnämnden om att inte bevilja utökat presstöd för Alingsås Tidning gjorde det till sist omöjligt att bedriva verksamheten vidare. Härnäst kommer Alingsås tingsrätt att behandla ansökan och utse en konkursförvaltare.”

I en intervju med GP berättar Stampens vd Johan Hansson att han är intresserad av att rädda WM-koncernen. 

– Vi på Stampen Media är mycket intresserade av att Alingsås Tidning kan fortsätta att ges ut. Jag kommer så fort som möjligt att ta kontakt med konkursförvaltaren och se om vi kan komma till en lösning. Det är viktigt för Alingsås, dess invånare och västkusten. Vi är dessutom övertygade om att de skulle passa bra in i Stampen Media, säger Johan Hansson, säger han till tidningen.  

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.