fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Alice Teodorescu Måwe blir kolumnist på DN

Publicerad: 8 mars 2023, 06:37

Alice Teodorescu Måwe blir kolumnist i DN

Foto: Rikard Westman

Dagens Nyheter värvar två nya skribenter till tidningens ledarsida. Alice Teodorescu Måwe och Frida Johansson Metsogår till tidningen, skriver DN.

Ämnen i artikeln:

Alice TeodorescuDagens NyheterToppnyheter förmiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Dagens nyheter plockar in två nya pennor till tidningens ledarredaktion. Alice Teodorescu Måwe, som tidigare jobbat för bland annat Göteborgs-Posten Svenska Dagbladet, Expressen och Fokus blir oberoende kolumnist på ledarredaktionen.

– Det känns väldigt roligt eftersom jag och DN:s ledarsida egentligen står väldigt långt ifrån varandra i många sakfrågor, säger Alice Teodorescu Måwe till DN, och fortsätter:

– Jag har historiskt skrivit mycket om integration, brott och straff, utbildning och frihetsfrågor. Min ideologiska utgångspunkt är liberalkonservativ. Det finns väldigt många samhällsfrågor som i dag är relevanta att diskutera ur det perspektivet.

Alice Teodorescu Måwe jobbade även för Bulletin när den publicerades men lämnade nyhetssajten efter en konflikt mellan ledningen och delar av redaktionen.

Även psykologen Frida Johansson Metso kommer att bli oberoende kolumnist på tidningens ledarsida. Dagens Nyheter uppger att hon har en bakgrund inom Liberala ungdomsförbundet och Liberala flyktingfondenmen numera är politiskt obunden.

– Jag hoppas att jag ska bidra med ett otrendigt flyktingvänligt forskningsperspektiv till migrations- och integrationsdebatten, utifrån ett humanitärt perspektiv, säger Frida Johansson Metso till DN.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev