Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Alice Bah Kuhnke tackar ja till Mittmedias inbjudan

Publicerad: 23 Augusti 2016, 06:44
Uppdaterad: 23 Augusti 2016, 06:48

Alice Bah Kuhnke deltar i möte angående Mittmedias krisläge.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I ett öppet brev till kultur- och demokratinministern Alice Bah Kuhnke som publicerades i Dagens Nyheter menade Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman att Alice Bah Kuhnke och regeringen kan underlätta för Mittmedia och andra mediekoncerner i dagens krisläge.

Han presenterade fyra konkreta förslag som regeringen kan göra för att hjälpa mediebranschen ekonomiskt.

I brevet bjöd Jan Friedman även in kultur- och demokratiminstern till ett möte med Mittmedias ledning i Gävle i veckan. Även Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg bjöd in Alice Bah Kuhnke till redaktionen.

Nu har Alice Bah Kuhnke tackat ja till inbjudningarna, skriver Gefle Dagblad

– Att samtala med journalister, ägare och med många andra om mediernas demokratibärande roll och hur den ska upprätthållas är en av de saker jag har ägnat och kommer vilja och behöva ägna mycket (!) tid åt. Det är en gemensam utmaning av största slag vi står i. Med andra ord vill jag förstås gärna tacka ja till din inbjudan och ser till att någon av mina medarbetare tar kontakt. Jag önskar dig en bra dag!, skriver kulturministern som svar till Anna Gullberg.

Bakgrunden till brevet och inbjudningarna är att kultur- och demokratiministern sagt till Dagens Nyheter att "medierna står vid kanten av ett stup", då hon reagerat starkt på Mittmedias förslag att bland annat säga upp 75 procent av alla journalister.

Brevet och inbjudningarna är en reaktion på Alice Bah Kuhnkes uttalanden och de senaste dagarnas mediediskussion.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.