Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Alice Bah Kuhnke om kritiken: "Jag vill bli bättre"

Publicerad: 30 december 2014, 06:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Kulturminster Alice Bah Kuhnke ger sin syn på kritiken och decemberuppgörelsen.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlice Bah Kuhnke

När Alice Bah Kuhnke valdes till ny kulturminister efter valet i september var det många som höjde på ögonbrynen av förvåning. Men valet hyllades också av flera branschprofiler.

Under hösten har hon fått utstå hård kritik i media, bland annat efter en debattartikel i DN Kultur om kulturens roll i ett ekologiskt samhälle – och för avsaknaden av mediepolitik.

I en intervju med Dagens Media innan jul lovade kulturministern en medieutredning och proposition om presstödet innan extravalet nästa år. Nu, när det står klart att det inte blir något extraval, ger Alice Bah Kuhnke sin syn på hur decemberuppgörelsen kommer att påverka politiken.

Till DN säger kulturministern att uppgörelsen är bra för kulturpolitiken.

– Det extra valet var ett hinder för mig att driva vår kulturpolitik de kommande fyra åren. Men under i alla fall hela första delen av 2015, tills vi lägger fram en ny vårbudget, är det alliansens budget som gäller. Så därför får jag sannolikt inte mitt stora ­manöverutrymme förrän 2016.

Kritiken mot henne ser Alice Bah Kuhnke som en sporre till förbättring:

– Jag har genom åren övat upp en förmåga att förhålla mig till andra människors tyckande och tänkande. Samtidigt som jag på ett nästan perverst sätt tycker om kritik, för att jag vill bli bättre, och känner att jag utvecklas av kritik, säger hon till DN.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev