Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Alex Schulman går till Dagens Nyheter

Publicerad: 26 mars 2021, 08:43

Alex Schulman blir fast medarbetare på Dagens Nyheter.

Foto: Janne Næss + Olle Sporrong

Dagens Nyheter rekryterar författaren och poddprofilen Alex Schulman som krönikör och skribent.


Ämnen i artikeln:

Alex Schulman

Alex Schulman blev ett stort namn under 2000-talets början när han drev flera framgångsrika bloggar. Sedan dess har han hunnit skriva fyra självbiografiska böcker och nu är han aktuell med en roman. Utöver detta driver han en av Sveriges största poddar Alex och Sigge.

Under ett antal år var Alex Schulman också en av Aftonbladets största profiler, innan han 2016 rekryterades till konkurrerande Expressen.

Men nu lämnar Alex Schulman kvällstidningsvärlden för att gå till Dagens Nyheter, där han som fast medarbetare från och med i vår kommer att skriva krönikor, essäer och ”andra berättelser om vår tid”. Det rapporterar Dagens Nyheter.

– Det har varit spännande att följa Alex Schulmans utveckling som skribent. Han har steg för steg blivit en av Sveriges mest intressanta författare och en oumbärlig röst i vår offentlighet, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Alex Schulman ser nu fram emot att skriva längre texter för kulturen.

– Men jag ska också fortsätta skriva kolumner, för jag känner att jag har saker kvar att säga. Jag tycker DN har blivit en viktig motvikt mot de antidemokratiska rörelser som hela tiden vinner mark i Sverige, och jag hoppas att jag kan hjälpa till, säger Alex Schulman.

 

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alex Schulman

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.