Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Åklagare utreder Johan Ståhl

Publicerad: 7 Februari 2012, 07:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:34

Sydsvenskans tidigare vd, Johan Ståhl, granskas av Riksenheten för korruption, skriver sydsvenskan.se.


Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Dagensmedia.se har tidigare berättat om att Johan Ståhl avskedades i november förra året, och att alla utbetalningar och avgångsvederlag till honom därmed stoppades.

Detta efter att en rad ”befogenhetsöverskridanden” gjorts av den tidigare vd:n, berättade styrelseordföranden Gunilla Herlitz då för dagensmedia.se.

Nu har dock en förundersökning mot Johan Ståhl inletts efter uppgifter om att han försökt gör en privat vinst i samband med försäljningen av Skånemedia, skriver sydsvenskan.se.

– Att vi inleder en förundersökning innebär att det finns en konkret misstanke om brottslighet som har samband med utförsäljningen av Skåne­media. Nu handlar det om att utreda hur substantiella dessa misstankar är och vi kommer att hålla förhör med vissa personer, säger Gunnar Stetler, överåklagare vid Riksenheten mot korruption, till sydsvenskan.se.

Johan Ståhl ska ha försökt få provision på försäljningen av Skånemedia i form av ett delägarskap på omkring 10 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Johan StåhlSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.