Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Åklagare utreder Johan Ståhl

Sydsvenskans tidigare vd, Johan Ståhl, granskas av Riksenheten för korruption, skriver sydsvenskan.se.


Publicerad 2012-02-07 07:02
Uppdaterad 2015-12-06 14:34

Ämnen i artikeln:

Johan Ståhl

Dela artikeln:

Dagensmedia.se har tidigare berättat om att Johan Ståhl avskedades i november förra året, och att alla utbetalningar och avgångsvederlag till honom därmed stoppades.

Detta efter att en rad ”befogenhetsöverskridanden” gjorts av den tidigare vd:n, berättade styrelseordföranden Gunilla Herlitz då för dagensmedia.se.

Nu har dock en förundersökning mot Johan Ståhl inletts efter uppgifter om att han försökt gör en privat vinst i samband med försäljningen av Skånemedia, skriver sydsvenskan.se.

– Att vi inleder en förundersökning innebär att det finns en konkret misstanke om brottslighet som har samband med utförsäljningen av Skåne­media. Nu handlar det om att utreda hur substantiella dessa misstankar är och vi kommer att hålla förhör med vissa personer, säger Gunnar Stetler, överåklagare vid Riksenheten mot korruption, till sydsvenskan.se.

Johan Ståhl ska ha försökt få provision på försäljningen av Skånemedia i form av ett delägarskap på omkring 10 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.