Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

AIK sparkar bakut efter Expressens anklagelser

Publicerad: 15 juli 2013, 08:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

I ett öppet brev till Expressen förnekar AIK Fotboll att det råder en kontraktstvist kring den avlidne målvakten Ivan Turina.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAIK Fotboll

"Är lite förvånad över att AIK inte fakturerade för alla vackra ord man sa om Ivan Turina när han dog.” 

Så skrev Expressens fotbollskrönikör Mats Olsson i en text på söndagen apropå den påstådda kontraktstvisten kring den bortgångne AIK-målvakten Ivan Turina.

Det var i maj som den kroatiske målvakten Ivan Turina dog en hastig död i sitt hem. AIK som hade kontrakt med Ivan Turina på tre och ett halvt år valde kort därefter att tillsammans med hans förra klubb Dinamo Zagreb anordna en välgörenhetsmatch till förmån för Ivan Turinas änka Senka.

I torsdags skrev Expressen att vissa avdrag för kostnader gjort änkan Senka Turina upprörd. Totalt ska cirka hälften av intäkterna ha dragits av – bland annat för familjens loge på arenan, samt för luncher och parkeringsböter.

Både artikeln och Mats Olssons uttalande har fått stor medial spridning och väckt ilska hos AIK:s medlemmar och fans.

I ett öppet brev till Expressen i dag skriver AIK Fotboll på sin sajt att Expressens artikel baserades på en obearbetad och preliminär sammanräkning över intäkter och utgifter för Ivan Turinas minnesmatch.

"I sammanräkningen saknades såväl intäktsposter, liksom den innehöll utgiftsposter som AIK Fotboll aldrig har haft intentionen att dra av från det överskott som skall tillfalla Ivan Turinas familj genom den minnesfond som AIK har upprättat."

AIK Fotbolls kommunikationschef Gabriella Blombäck säger till Dagens Media att hon inte vet hur Expressen kommit över dokumentet.

– Den slutliga redovisningen är inte färdig. Detta var ett internt dokument.

Efter den första publiceringen bad AIK Fotboll Expressen om ett möte – vilket kommer att äga rum i morgon.

– Vi vill föra en dialog med dem. Det är ju roligare när tidningarna skriver om det vi håller på med än det som sker runtomkring. Vårt fokus är på det idrottsliga, säger Gabriella Blombäck.

Om tonen i brevet till Expressen säger hon:

– Vi tog hjälp av en extern konsult för att spetsa till tonen. Vi kände att vi behövde ett skarpare tonläge än vad vi vanligtvis har.

Dagens Media söker Expressens sportchef Daniel Berglund.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

ExpressenAIK Fotboll

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.