tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladets säljdirektör: "Risk för att det blir rörigt och en del internpolitik"

Publicerad: 30 oktober 2014, 12:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:23

UPPDATERAD. Aftonbladet ingår inte i det nya annonspaketet CityStorstad. Nu ger tidningens försäljningsdirektör Joakim Flodin sin syn på samarbetet, där konkurrenten Expressen ingår.


DT

Dante Thomsen


I måndags valde Expressen och Aftonbladet att skrota det gemensamma annonspaketet Kvällspressen Impact.

Nu, bara tre dagar senare, står det klart att Expressen istället går med i det nya annonspaketet CityStorstad.

Förutom Expressen ingår även DN, GP, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Vestmanlands Läns Tidning, Bohusläningen, TTELA, Eskilstuna Kuriren, Nerikes Allehanda och Upsala Nya tidning i det nya annonspaketet.

Nu kommenterar Aftonbladets försäljningsdirektör Joakim Flodin nyheten:

– Det är alltid spännande med nya samarbeten, vi får se hur dessa paketeringar kommer att se ut, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Spontant kan jag väl känna att det är många produkter som ska säljas med många inblandade och det finns en risk för att det blir rörigt och en del internpolitik.

Enligt Dan Morén, annonsdirektör på Dagens Nyheter och styrelseordförande i Citypaketet, föreligger det dock inte en sådan risk.

– Om man står utanför och tittar in och har dålig insyn i det här kan man säkert spekulera i vad det här kan innebära. "Rörigt" är ju ganska ospecifikt men jag tror inte alls att det blir så, tvärt om. Vi har hittat en jättebra form för samarbete och jag ser inte en chans att det skulle blir rörigt, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Har det varit rörigt skulle det vara bakåt, inte framåt. Jag tror inte att Joakim Flodin har tillräckligt god insyn för att varken säga det ena eller det andra.

Varför behövs det här nya annonspaketet?

– Det blir ju en paketering av paketeringen. Vi har ju redan i dag ett samarbete med 08 Mälardalen, Citypaketet och Svea. Inflyttningen i de här regionerna är jättetydlig och långsiktig och det är också tydligt att kunderna har ett behov av att komplettera Citypaketet och köpa de här regionerna.

Förhoppningen är att CityStorstad ska bli ett kit mellan storstadsregionerna.

– Det blir tydligare mot marknaden med en bättre storstadspaketering och vi ser det som ett naturligt steg att växla upp. Vi har ju ett jätteviktigt och bra samarbete med Mediekompaniet men just den här typen av paketering är svår att lösa inom ramen för det.

Dan Morén ser också stora möjligheter att ta marknadsandelar från tv-bolagen.

– Vi har ett otroligt momentum i marknaden där linjär tv används på ett annat sätt. Samtidigt kommer massor av rapporter om att tv-kanalerna inte riktigt kan leverera i de här regionerna vilket gör att kunderna tittar på andra möjligheter att komma ut.

– Tillsammans har vi starka lokaltidningar när det gäller print men framför allt på den digitala sidan. Vi säljer jättebra på det rörliga och får nu en totallösning som är jätteintressant. Det här är ett bra sätt att ta den här positionen i regionerna. Vi har pratat med kunder och mediebyråer och detta är något som man faktiskt ser fram emot.

Är det här den riktiga anledningen till att Impact sprack?

– Det får du fråga Alexander Lydecker om (Impacts vd, reds anm.). Vi har samarbetat länge med Expressen så det är klart att det finns en historik som man tar med sig i det här beslutet. Det blir ett intressant alternativ, men om det är på grund av detta som Impact sprack kan jag inte uttala mig om.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev