Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladets redaktionschef: "Vi har följt rutinerna"

Publicerad: 3 November 2014, 14:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

I ett mejl till medarbetare på Aftonbladet kommenterar nu tidningens redaktionschef omplaceringen av Nivette Dawod.


Dagens Media har i flera artiklar under dagen berättat om turerna kring Aftonbladet-reportern Nivette Dawod.

Tidigare har Schibsted Medias vd Eva Idmark kommenterat den kritiserade omplaceringen och i ett mejl till anställda på Aftonbladet ger nu även tidningens redaktionschef Marica Finnsiö sin syn på saken.

I mejlet, som Dagens Media tagit del av, skriver hon bland annat att hon inte kan diskutera en enskild medarbetare men att hon vill ge ett så ärligt svar som möligt.

" Vi försöker så långt det går att anpassa arbetstider när det finns omständigheter som kräver det. Det blir mer komplext när det rör Schibsted Media-medarbetare, eftersom det formellt inte är Aftonbladets ansvar. Men vi har i flera fall gjort det för att vi känner ett ansvar. Så även i det aktuella fallet", skriver Marica Finnsiö och fortsätter:

" Formellt är det viktigt att det finns ett intyg som oberoende bekräftar situationen. När det finns försöker vi hitta andra möjligheter på redaktionen. Vi utgår ifrån de tjänster vi har, vi ändrar inte skifttjänster till dagtjänster i första hand".

Marica Finnsiö påpekar också att ledningen har ett ansvar att bemanna redaktionen 24 timmar om dygnet.

" Det kan betyda att man behöver byta avdelning tillfälligt, där det finns tjänster som passar för arbetstiderna. Detta har skett flera gånger tidigare. Vi har följt de här rutinerna i det aktuella fallet, mer än så vore av respekt för enskild medarbetare inte lämpligt för mig att kommentera.

Jag tycker det är viktigt att vi försöker tillmötesgå önskemål från medarbetare i så stor utsträckning det går. Vi jobbar också utifrån principen att Schibsted Media-anställda är viktiga medarbetare för oss, när det gäller att fördela jobb, satsa på utbildning, t ex Online Academy och säkerhetsutbildning för utlandsresor".

Hon hoppas också att situationen ska kunna lösas på bästa sätt för alla inblandade parter och skriver avslutningsvis:

" Jag ska ta ett varv till och undersöka vad vi har för alternativa möjligheter".

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.