Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladets redaktionschef slutar

Publicerad: 2 juni 2009, 07:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Aftonbladets redaktionschef Lena Anderfelt är den sista i raden att acceptera erbjudandet om att sluta med avgångsvederlag.


Tidningen ska spara 75 miljoner kronor genom bantning av personalstyrkan.

I dag informerar chefredaktör Jan Helin sin personal om att Lena Anderfelt lämnar tidningen efter ett och ett halvt år som redaktionschef.

Hon har tidigare arbetat i många år som reporter, redaktör och nyhetschef. När hon utsågs till redaktionschef var det första gången en kvinna fick den positionen på Aftonbladet.

Hon lämnar dock inte Aftonbladet helt. Till hösten kommer Lena Anderfelt under några dagar per månad fungera som mentor för yngre kvinnliga chefer.

Aftonbladets ledning erbjöd tidigare i våras samtliga anställda ett avgångsvederlag, som ger mellan 9 och 30 månadslöner, utbetalt som en klumpsumma.

Förutom Lena Anderfelt har ett 90-tal medarbetare beviljats avgångsvederlag, däribland flera andra kvinnliga profiler som Lotta Gröning, Anna Körnung och Monica Gunne.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.