Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Aftonbladets motattack mot "Aje"

I går köpte kungavännen Anders "Aje" Philipson en helsida i Svenska Dagbladet där PON:s klander kring en av Aftonbladets artiklar publicerades. Nu slår Aftonbladet tillbaka med en egen helsidesannons i tidningen.

Dante Thomsen


Publicerad: 28 December 2011, 07:49
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:37

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetJan HelinAftonbladet

Att Aftonbladet klandrades av Pressens opinionsnämnd var en glad nyhet för kungavännen Anders "Aje" Philipson – som anklagats för att ha haft kontakt med flera personer i den undre världen.

För att ytterligare bedyra sin oskuld köpte Anders Philipson en helsida i Svenska Dagbladet där PON:s klander av Aftonbladet publicerades. Men nu slår Aftonbladet tillbaka – med en egen helsida i SvD.

I annonsen visar Aftonbladet upp en faktura från Milan Sevo och Daniel Webb. På fakturan, som har en nota på 625 000 kronor, finns både Anders Philipson och kungavännen Anders Lettströms namn.

Material som enligt Aftonbladet visar att det finns "goda skäl" till att påstå att Anders Philipson är inblandad i affären där "komprometterande" bilder på kungen skulle köpas loss.

Under gårdagen kommenterade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin episoden i sin blogg.

– De rika och evigt festande kungavännernas ansträngningar att rentvå sig från olämpliga kontakter har dock ett visst underhållningsvärde, skrev han bland annat.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.