Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladets ledarskribent: "Blir inga löpsedlar när en mediekoncern beter sig illa mot sin personal"

Publicerad: 3 November 2014, 14:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin om den kritiserade omplaceringen.


Dagens Media har i dag berättat om den hårt kritiserade omplaceringen av Aftonbladet-reportern Nivette Dawod, som är anställd av bemanningsbolaget Schibsted Media.

I ett inlägg på Aftonbladets Ledarblogg ställer nu ledarskribenten Daniel Swedin frågan om hur det sett ut om det var en svensk storbank som agerat på samma sätt som tidningen.

Han tar bland annat upp intervjun i Journalisten, där Nivette Dawod kritiserade situationen för Schibsteds bemanningsanställda, som publicerades för runt två veckor sedan.

" Den intervjuade banktjänstemannen kan berätta att hon under sina fyra år på banken haft tre olika arbetsgivare: först som vikarie på storbanken, sedan som anställd i ett bemanningsanställd och sedan i ett nytt bemanningsbolag.

I det bolaget, visar en fackgranskning, tjänar de anställda nästan 7 000 kronor mindre i månadslön än sina fastanställda kollegor", skriver Daniel Swedin och fortsätter:

" En annan branschtidning kan sedan berätta att banktjänstemannen kallats till ett möte med bemanningsbolaget. Bolagets vd låter då berätta att det nuvarande jobbet – med kontorsarbetstider – inte finns kvar. Nu måste banktjänstemannen jobba skift, trots att hon av hälsoskäl vill slippa det.

Då ställs personen som talat med fackpressen inför ett ultimatum: sluta arbeta på banken eller bli omplacerad. Vd:n menar å sin sida att det inte är kopplat till kritiken mot arbetssituationen.

Oj, det där borde väl bli en story även utanför branschpressen? Det brukar det ju bli när banker och andra storbolag beter sig illa mot sin personal.

Jodå. Om det varit en bank det handlat om. Nu handlar det om en stor svensk mediekoncern".

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.