Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladets fackboss blir tv-chef

Publicerad: 15 juni 2009, 09:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Fredrik Lindén, fackklubbsordförande på Aftonbladet, lämnar sitt uppdrag. Istället blir han programchef och exekutiv producent på Aftonbladets webb-tv.


Fredrik Lindén var den som ledde fackets förhandlingar med ledningen under våren, som slutade med att 90 personer lämnar tidningen med avgångsvederlag. Nu hoppar han av sitt jobb som fackklubbsordförande.

- Jag känner att det är rätt tidpunkt att göra det nu. Den som tar över efter mig får förhoppningsvis en bra och ny start, säger han till Dagensmedia.se.

Från och med den 1 september blir han programchef och exekutiv producent för Aftonbladets webb-tv. Tjänsten är ny.

- Jag ska leda det dagliga arbetet inom nyheter och nöje. Dessutom ska jag jobba med att titta på nya program, utveckla befintliga format samt förhandla med externa produktionsbolag, säger han till Dagensmedia.se.

Dessutom ingår uppgiften att ta fram nya intäktsben.

- Det handlar om att visa vilken potential som webb-tv har. Jag jämför kanalen med nätet för 10-15 år sedan och jag tror att annonsörernas intresse för webb-tv kommer att öka.

Vem som tar över som fackklubbsordförande är inte klart.

- Jag har informerat valberedningen och den processen har precis inletts, säger Fredrik Lindén.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.