Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladetchefen till attack: "DI förminskar kvinnor"

Publicerad: 5 April 2013, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Här kallar Dagens Industri Socialdemokraternas toppolitiker för "Magda". Oseriöst och förminskande, menar Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson.


Ämnen i artikeln:

Karin Pettersson

" Kan vi lita på Magdas syn på skatterna?". Det frågar sig Dagens Industri i en ledare författad av Tobias Wikström, publicerad i dagens tidning.

Att Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Sveriges största parti och finansministerkandidat, enbart kallas för "Magda" får nu hård kritik.

– Dagens Industri skulle aldrig sätta Anders Borgs förnamn, eller ett smeknamn, i en rubrik på det här sättet. Det skulle vara helt otänkbart, säger Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson till Dagens Media och fortsätter:

– Tyvärr är det fortfarande så att kvinnor i offentligheten ofta förminskas genom att de blir sina förnamn. Det här är ett uppenbart exempel på det och det gör mig jävligt arg.

Karin Pettersson, som tidigare arbetade som kommunikationschef för Socialdemokraterna, tror däremot inte att det ligger någon dold politisk agenda bakom DI:s rubriksättning.

– Men det är ett uttryck för underliggande maktsturkturer där kvinnor och män värderas på olika sätt. Som stor och viktig tidning är det viktig att vara seriös, men det här tycker jag är oseriöst.

Karin Pettersson skickar också en utmaning till Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman.

– Den dagen DI sätter "Hästis" i en rubrik om Anders Borg ska jag sluta klaga på att de förminskar Magdalena Andersson. Men då måste det vara lika stort och på samma framträdande plats.

Dagensmedia.se söker Peter Fellman.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Karin Pettersson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.