Aftonbladet ville värva tillbaka Carlsson – DN svarade med superlön

2013-01-28 13:04  

Dagens Nyheters grävreporter Mattias Carlsson skulle värvas tillbaka till Aftonbladet – då öppnade Gunilla Herlitz plånboken rejält.

Mattias Carlsson lämnade Aftonbladet för Dagens Nyheter, och ligger bakom en rad avslöjanden det senaste året. Bland annat ledde hans granskning av Tillväxtverket att generaldirektören Christina Lugnet tvingades avgå.

Enligt uppgift till dagensmedia.se ska Aftonbladet nyligen ha gjort ett försök att locka tillbaka honom. Tidningens erbjudande ska bland annat ha inkluderat en lön på drygt 60 000 kronor i månaden.

– Jag har också hört de där ryktena, det är det ena med det andra, säger Mattias Carlsson om värvningsförsöket.

Dagens Nyheters chefredaktör Gunilla Herlitz ska dock ha svarat med ett motbud, som det var svårt att säga nej till. Enligt uppgift till dagensmedia.se erbjöd hon en lön på hela 94 000 i månaden om Mattias Carlsson stannade på tidningen.

– Sådant kommenterar jag inte. Men jag ska absolut inte sluta på DN, jag jobbar på och trivs jättebra, säger han.

Vad har varit bäst under ditt år på DN?

– Generellt får det ett helt annat genomslag när man skriver något i DN, det tas på stort allvar det man gör. Sen är det roligt att ha fått möjligheten att jobba med granskningar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt