Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet värvar Nyheter24:s nyhetschef

Publicerad: 4 mars 2015, 11:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

Kvällstidningarna fortsätter att värva från Nyheter24. Nu lämnar nyhetschefen Matilda Andersson för att jobba med Aftonbladets viraljournalistik.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Aftonbladet

Matilda Andersson började som praktikant på Nyheter24 hösten 2011 och har arbetat som nyhetschef på tidningen sedan april 2014.

Nu värvas hon av Aftonbladet där hon ska jobba på tidningens sociala medier-redaktion.

– Det känns sorgligt. Nyheter24 är typ bäst i världen på att hitta grymma människor. Det är på riktigt kul att gå till jobbet varje dag. Och allt som hänt under åren jag varit här, det har varit så sjukt kul att ha varit med om den resan. Jag kommer sakna allt och alla enormt, säger Matilda Andersson till Dagens Media.

Varför valde du att gå till Aftonbladet?

– För att jag är grymt peppad på att vara en del av deras satsning på virala nyheter som handlar om att verkligen fånga den yngre och mer kräsna målgruppen. Aftonbladet känns som en bra och spännande utmaning, säger hon och fortsätter:

– Sen känns det såklart riktigt kul att återigen få jobba med gamla kollegor från Nyheter24 som Viktor Adolfsson, Eric Carlsson, Mauri Hermundson och min gamla chef Ehsan Fadakar.

Nyheter24 har redan inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny, extern, ersättare till Matilda Andersson.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.