torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet värvar från Di

Publicerad: 6 april 2023, 09:01

Fredrik Björkman tillträder officiellt i maj. Foto: Malin Lövkvist/Aftonbladet

Aftonbladet knycker politikreportern Fredrik Björkman från Dagens industri. ”Vi har letat efter en driven nyhetsjägare med dokumenterad erfarenhet av att avslöja och dra fram egna nyheter”, säger Martin Schori på Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriAftonbladetDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Fredrik Björkman har arbetat på Dagens industri sedan 2018. Nu går han istället över till Aftonbladet och blir en del av tidningens politikredaktion. 

Tidigare har han även arbetat som programledare och reporter på SR. För Di Digital har Fredrik Björkman bland annat bevakat tech- och startup-branschen. För ett par år sedan gav han ut boken ”AI-revolutionen: så blir Sverige mer intelligent” (Polaris Fakta, 2021). 

– Vi har letat efter en driven nyhetsjägare med dokumenterad erfarenhet av att avslöja och dra fram egna nyheter. I Fredrik Björkman har vi hittat en perfekt kandidat. Aftonbladet ska ha en tydlig position inom samhällsjournalistiken och fokusera på de viktigaste nyheterna, förklara de politiska besluten och guida publiken i flödet. Nu kan vi göra allt det tillsammans med Fredrik, säger Martin Schori, biträdande redaktionschef och stf ansvarig utgivare, i ett pressmeddelande. 

Fredrik Björkman tillträder sin nya tjänst den 22 maj.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev