Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet tillsätter nya chefer

Publicerad: 28 oktober 2022, 08:07

Jim Jaber och Jonathan Jeppsson är får nya chefsroller på Aftonbladet.

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet

Aftonbladets Plustjänst integreras i nyhetsorganisationen. I samma veva tillsätts nya chefer, bland annat en för det allt viktigare fokusområdet gräv.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Jim Jaber har utsetts till ny nyhetschef på Aftonbladet. Det med anledning av att tidningen nu accelererar satsningen på prenumerationstjänsten Plus, vilken från och med årsskiftet blir en del av nyhetsorganisationen. 

– Vi har de senaste åren noterat stor framgång med Plus i nyhetskärnan av Aftonbladet och ser en ökad betalningsvilja för vår journalistik. Det gör att vi nu är redo att växla upp och integrera Plus-journalistiken på riktigt i vår organisation, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

I den tidigare organisationen har Jim Jaber varit Pluschef på den separata delen nyheter. När Plus framöver integreras kommer samtliga avdelningar på nyheterna att leverera plusmaterial.

– Det har varit en otroligt spännande, rolig och lärorik resa att vara med och ta Aftonbladets Plus-journalistik till den position den har i dag hos läsarna. Att vi nu integrerar Plus-journalistiken i hela Aftonbladet och inte minst i nyhetsarbetet är en naturlig utveckling. Vi kommer fortsatt att ha mycket journalistik öppet för läsarna, samtidigt som vi alltid strävar efter att ge ännu mer material för våra betalande prenumeranter, säger Jim Jaber, i en kommentar.

Samtidigt som dessa förändringar sker ökar också Aftonbladet sitt fokus på grävande journalistik och renodlar Jonathan Jeppssons roll, som i dag är nyhets- och grävchef, till chef för det nya grävnavet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev