Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet till skarpt angrepp mot Settmans bolag

Publicerad: 1 december 2011, 07:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Ingvar Persson riktar i sin ledare på Aftonbladet i dag kraftig kritik mot bolaget Wemind – ett bolag där Aftonbladets vd Anna Settman sitter i styrelsen.


I sin ledare kritiserar Ingvar Persson beslutet att företaget Wemind får överta eftervården av tortyroffer, en uppgift som i dag ligger på Röda Korset. Han drar paralleller till den aktuella debatten om privata vårdföretag och sluter sig till att valet av Wemind enbart beror på att de lämnat det billigaste anbudet.

Han avslutar krönikan med:

"Men det finns verksamheter där erfarenhet och kompetens måste väga tyngre än löftet om det lägsta priset. Äldreomsorg hör dit, liksom ledningen av akutinsatser. Och vården av tortyr­skadade människor hör definitivt dit.”

Pikant i sammanhanget är att Anna Settman, Aftonbladets vd, sedan 2009 sitter i styrelsen för Wemind.

– Det är inget konstigt i det här. Aftonbladets journalisters uppgift är att granska och det ska de göra oberoende av vem som sitter i ledningen eller styrelsen, säger Anna Settman.

Hur ser du på kritiken som Ingvar Persson framför mot Wemind?

– Jag har inte haft den insynen i upphandlingsprocessen att jag kan kommentera det. Det är landstinget som har valt Wemind och Weminds uppgift är att förbättra vården.

I en tidigare version av den här artikeln uppgav dagensmedia.se att Wemind är riskkapitalägt. Det stämmer inte. Bolaget ägs till 55 procent av de anställda.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.