Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet till de anställda: Förbered er mentalt på neddragningar

Publicerad: 19 augusti 2011, 12:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Aftonbladets ledning kommer att diskutera besparingsåtgärder under hösten. Det meddelande vd:n Anna Settman och chefredaktören Jan Helin på ett informationsmöte på fredagseftermiddagen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Förbered er mentalt på nedskärningar. Det var beskedet som Anna Settman gav Aftonbladets anställda på fredagens informationsmöte, uppger källor för dagensmedia.se.

En medarbetare ska ha replikerat:

"Har ni något tips på hur man gör det?"

Det hade emellertid ledningen inte.

Det är oklart om vilka delar på Aftonbladet som kommer att beröras och när det i så fall kommer att ske.

– Men eftersom man varken bekräftade eller dementerade något så ledde det till en del oro och funderingar bland personalen, säger en uppgiftslämnare till dagensmedia.se.

Internt på Aftonbladet har det ryktats om personalneddragningar på mellan 50 och 100 personer, enligt uppgift till dagensmedia.se.

Jenny Ågren, fackklubbsordförande på Aftonbladet, bekräftar bilden av att det inte kom några konkreta besked från ledningen.

– Det vi fick veta är att det kommer komma något under hösten men vi fick inget besked om när eller hur många som kommer drabbas. För mig kan hösten vara allting från september till november så vi vet egentligen ingenting, säger hon till dagensmedia.se.

Är det här något som det har talats länge om på tidningen?

– Ja, att vi inte presterar samma vinst som vi gjorde förra året och att vi tappar i upplaga gör att folk börjar fundera. De anställda hör också vad ledningen säger, men eftersom vi inte fått några klara besked blir folk oroliga och det har pågått ganska länge.

Hur är stämningen på Aftonbladet nu?

– Jag tycker att vi är ett bra gäng och det tror jag att de flesta känner, speciellt med tanke på hur vi arbetade under terrorattacken i Norge. Vi har blivit ett sammansvetsat gäng. Sedan är det klart att en sådan här oro drar ner stämningen.

Tidigare i dag dementerade Aftonbladets ledning att något beslut om neddragningar ska ha fattas – men uteslöt inte att de kommer.

– Detta är ett vanligt informationsmöte om kvartalsrapporten. Men vi kan naturligtvis inte utesluta att det blir neddragningar eftersom vi har börjat känna av strukturomvandlingen, sa informationschefen Fredrik Lindén, som själv har en bakgrund som fackklubbsordförande.

I maj 2009 drev Aftonbladet igenom ett sparpaket som ledde till att en femtedel av tjänsterna på tidningen försvann.

Martin Schori

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News