Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet tappar sju chefer

Publicerad: 3 Februari 2015, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

UPPDATERAD. I och med Aftonbladets nya organisation lämnar ett 20-tal journalister tidningen, däribland flera topp-namn och tillika chefer.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Av de som slutar på Aftonbladet finns flera välkända namn som arbetat på tidningen i många år. Som ett led i omorganisationen tillfrågades flera av dem redan före jul om de ville sluta.

Av cheferna som slutar är två män, fem är kvinnor.

Nina Jakobsson är en av dem. Hon slutar efter 16 år på Aftonbladet. Just nu är hon chef för tidningens Wellness-bilaga.

– Hela feature läggs ju ned och det kändes som att det var dags att gå vidare. Men jag kommer sakna mina kollegor. Aftonbladet har varit en fantastisk arbetsplats med hög kompetens och framåtanda, säger hon till Dagens Media.

Vad tycker du om att feature ska göras externt?

– Jag kan ju stå för min egen tidning och tycker att den är bra, så de har helt klart ett arv att förvalta, säger hon.

Ulrika Sjöblom, nu före detta nyhetschef på nöjet, har redan lämnat sin post. Hon har ännu inte bestämt sig för vad hon vill göra i fortsättningen.

– Det har varit en underbar arbetsplats, men jag kände att det var dags för mig att göra något nytt. Jag har varit åtta år på Aftonbladet och sedan unga år, så det känns som att jag är uppvuxen där, säger hon till Dagens Media.

Vad händer när så mycket kompetens försvinner?

– Det är klart att det kan påverka en organisation negativt, men det kan också bli en nystart. På nöjet finns det en otrolig kompetens, så där blir det nog inga problem.

Håkan Wikström, som har varit en av Aftonbladets live-tv-chef sedan år 2012, slutar också.

– Jag kommer börja som redaktör på SVT i Uppsala den 16 februari. Det ska bli väldigt roligt, även om jag kommer sakna mina fantastiska kollegor på Aftonbladet, säger han till Dagens Media.

Aftonbladets andra live-tv-chef, Mattias Wikdahl, slutar också.

– Jag slutar för att jag varit på Aftonbladet i snart tio år och kände att det var dags att göra något annat, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det tappas en del kompetens, men det finns enorma resurser i det där huset, så det ska nog gå bra, säger han.

Även biträdande nyhetschef Sara Grundberg slutar. Hon har ännu inte några bestämda planer för framtiden och säger att hon tänkte hinna ta det lite lugnt, men att hon är öppen för förslag.

– Jag har jobbat här i snart tio år och jag har haft det fantastiskt, men nu vill jag se något nytt. Det här är ett gyllene tillfälle för mig, både av privata skäl och därför att jag känner mig ganska klar på Aftonbladet, säger hon.

Charlotta Dahlgren, chef för Aftonbladets veckomagasin Härligt Hemma, slutar även hon.

– Det som jag jobbat med kommer ju inte att finnas i huset längre, så det är en knuff att prova något annat. Jag har ändå varit 15 år på Aftonbladet, så jag är nöjd med mitt beslut, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Jag tycker att omstruktureringen sköts bra. Det är en positiv fas där man kan söka massa tjänster internt.

Som Dagens Media tidigare har berättat slutar även nyhetsdesks-chefen Camilla Norström.

– Det kändes plötsligt helt rätt. Det har varit en jättetuff höst på många sätt och vis och nu känns det som allt faller på plats. Samtidigt är det såklart jättesorgligt att sluta. Det har varit mycket tårar i dag, jag har gråtit flera gånger, sa hon då till Dagens Media.

Dagens Media har tidigare rapporterat om att även Aftonbladet-veteranen Klas Lindberg, sportprofilen Marcus Leifby och hovreportern Roger Lundgren lämnar tidningen.

Cheferna som slutar

• Camilla Norström, nyhetsdesks-chef

• Charlotta Dahlgren, chef för Aftonbladets veckomagasin Härligt Hemma

• Håkan Wikström, live-tv-chef

• Mattias Wikdahl, live-tv-chef

• Nina Jakobsson, chef för Wellness-bilagan

• Sara Grundberg, biträdande nyhetschef

• Ulrika Sjöblom, nyhetschef på nöjet

 

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.