Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet startar videosajt

Publicerad: 15 mars 2021, 09:45

Foto: Aftonbladet + Janne Næss

Den nya sajten ska ge ett lyft åt Aftonbladets videoinnehåll. ”Vi ser en efterfrågan på marknaden att erbjuda en helhetslösning där det linjära möter det digitala”, säger Lotta Folcker, redaktionschef på Aftonbladet Labs.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladet sjösätter en ny videoplattform, tv.aftonbladet.se, för att ge både innehållet och annonseringen ett lyft. Satsningen beskrivs av Aftonbladet som ett viktigt strategiskt steg. 

– Vi ser en efterfrågan på marknaden att erbjuda en helhetslösning där det linjära möter det digitala. Nya videosajten är perfekt för vår och Schibsteds storsatsning på linjära matkanalen Godare, men framför allt är det en rejäl förbättrad upplevelse av allt vårt tv-innehåll, säger Lotta Folcker, redaktionschef på Aftonbladet Labs, i ett pressmeddelande. 

De var i april förra året som kanalen Godare började distribueras linjärt och i vissa playtjänster. En del av programmen har även visats på Aftonbladet samt Godares egen sajt. 

Aftonbladet har även som bekant knutit till sig en del sporträttigheter så som Elitserien i bandy och damallsvenskan. Videoplattformen är också ett sätt för Aftonbladet att lyfta detta innehåll. 

LÄS MER: Därför köper publicisterna sporträttigheter
Schibsteds mat-tv boomar under pandemin: ”Tittarfördubbling sedan i somras”

Videosajten är ett samarbetsprojekt med tidningens norska systertidning VG. VG lanserade sin videoplattform, vgtv.no, förra året. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.