söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet sparkar Staffan Heimerson

Publicerad: 28 november 2017, 15:47
Uppdaterad: 30 november 2017, 11:09

Foto: Wikimedia Commons.

"Det som Staffan Heimerson nu ger uttryck för i en intervju med branschtidningen Resumé är enligt min mening att gå över gränsen", säger Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladetmetoo

AH

Alex Hartelius


Aftonbladet publicerade under måndagen en kolumn av den mångårige kolumnisten Staffan Heimerson. Texten möttes av hård kritik, där många på sociala medier ansåg den vara sexistisk. Staffan Heimerson valde att bemöta kritiken i en intervju med Resumé – en intervju som Aftonbladet nu ger honom sparken för.

– Vi har högt i tak för våra fristående kolumnister och det ska vi ha. Därför publicerade jag kolumnen av Staffan Heimerson i måndags, trots att jag absolut inte personligen håller med honom i det han skriver, säger Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén, till Aftonbladet.

I intervjun säger han bland annat:

– Jag har fått hundratals positiva reaktioner från män. De negativa kommer från kvinnor. De många kvinnor som har hört av sig har författat novelliknande skildringar av sina erfarenheter. Det får mig att undra, med all respekt, har de här kvinnorna förläst sig på boken 50 shades of grey? De använder #metoo som en invändning för att skriva sjaskig pornografi. Och de lyckas.

Uttrycken som Staffan Heimerson gör sig skyldig till i intervjun har alltså fått Sofia Olsson Olsén att agera.

– Den kvinnosyn han ger uttryck för där är inte förenlig med våra grundvärderingar – alla människors lika värde och alla människors lika rätt. Att vi ska ha respekt för våra medmänniskor, säger hon till Aftonbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev