Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Aftonbladet sparbeting: 40 mkr

Publicerad: 13 November 2014, 15:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

När Aftonbladets framtidsrapport presenterades gav publisher Jan Helin besked om nya besparingar.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Inspirerade av New York Times omtalade Innovation report har en grupp medarbetare på Aftonbladet jobbat på en liknande genomlysning av mediehusets arbete.

I dag presenterades resultatet på ett stormöte.

”Vi är öppna med ett antal svagheter och kritik mot sådant som borde fungera bättre. Jag förstår underhållningsvärdet av det för belackare på utsidan. Det är ointressant. Vi bjuder på det, med en uppmaning: Före ni pekar finger, eller lägger er energi på att hitta elaka vinklar om oss på Aftonbladet – titta in i era egna organisationer”, skriver Jan Helin om rapporten på sin blogg.

Under mötet presenterades även planer på nya kostnadsminskningar. Beskedet från Jan Helin var att Aftonbladet ska minska sina kostnader med 40 miljoner kronor nästa år. Det berättar Dagens Medias källor.

Resumé uppgav tidigare i dag att ”ett förslag till en plattare och mer effektiv organisation med färre chefer” skulle presenteras, samt att ledningen vill kapa 25-30 redaktionella tjänster.

Enligt uppgift till Dagens Media har inga fackliga förhandlingar om någon sådan personalminskning ännu inletts. Tidningen Journalisten uppger att förhandlingar med facket ska påbörjas "inom kort" kring hur besparingarna kan genomföras.

För att visa på transparens väljer Aftonbladet att publicera rapporten i sin helhet, dock med de medverkande medarbetarnas namn borttagna, för sina betalande Plus-kunder.

”Jag är inte orolig för att det skulle minska vår konkurrenskraft. Det är sällan vad som sägs, eller en helt unik idé som är det hemliga receptet för att klara en förändring. Det är kraften i att agera på insikterna och idéerna som är det avgörande”, skriver Jan Helin i sin blogg.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev