Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet släpper Play-tjänst

Publicerad: 30 Augusti 2012, 08:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Längre format är melodin när Aftonbladet senare i år lanserar en gemensam Play-plattform för Aftonbladet TV.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

– Att gammelmedia tappar samtidigt som onlinetittandet ökar är verkligen stating the obvious. Det kom nyligen en studie som visar att tv globalt sett tappade 8,5 procent av sin publik bara under förra året, säger Aftonbladets tv-chef Magnus Zaar till dagensmedia.se.

Det är bakgrunden till den Play-tjänst som Magnus Zaar presenterande för Aftonbladets kunder under gårdagen. I dagsläget finns bara skisser på hur tjänsten ska se ut, men planen är trots det att rulla ut satsningen om "några månader". Målet är att få fler människor att titta på längre program på aftonbladet.se.

– Sju av tio svenskar kollar på korta klipp varje vecka så där står det hyfsat stilla. Däremot är det bara tre av tio som tittar på långa program och det är verkligen där som tillväxten ligger. Därför kommer vi att satsa på mer och längre tittande.

Exakt vad tjänsten kommer heta är inte klart än men Magnus Zaar säger att lanseringen är ett "mycket medvetet" drag för att ytterligare stärka Aftonbladets position på webb-tv-marknaden.

– Men det är inte nödvändigtvis mot konkurrenterna. Att bygga ett nytt hem för vårt rörliga material är en given satsning. Det kommer göra att vi tar ett rejält kliv framåt.

I samband med att Play-tjänsten lanseras kommer flera nya program- och annonsformat att presenteras.

– Vi kommer att öka mängden långa program och det är en följd av att tillväxten sker i det formatet. Det kommer även att finnas ett antal nya annonslösningar. Men exakt vad det blir ber vi om att få återkomma till.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.