onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet skrotar ”Senaste nytt” – släpper ny nyhetstjänst

Publicerad: 21 november 2019, 07:58

Aftonbladet ska genom tjänsten ”Supernytt” ge läsarna en snabb och bra överblick över nyhetsläget. ”Det här är en av de verkligt stora förändringarna av Aftonbladet de senaste tio åren”, säger Michael Poromaa, redaktionschef på Aftonbladet

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Genom den digitala tjänsten ”Supernytt” ska Aftonbladet ge läsarna ännu snabbare nyheter och en bra överblick över nyhetsläget. Tjänsten testades under sommaren och togs enligt tidningen emot väl av läsarna. 

– Det här är en av de verkligt stora förändringarna av Aftonbladet de senaste tio åren. Med Supernytt hamnar läsarna mitt i nyhetspulsen, de får en omedelbar överblick och möjligheten att prata direkt med redaktionen, säger Michael Poromaa, redaktionschef på Aftonbladet, i ett pressmeddelande. 

Supernytt har utvecklats tillsammans med koncernkollegorna på VG. Supernytt ersätter ”Senaste nytt”-rutan på Aftonbladets startsida. 

– Supernytt är ett verktyg där jag och mina kollegor, förutom att leverera blixtsnabba nyheter, även kan ha direktkontakt med läsarna och svara på frågor kring nyhetsarbetet. Jag tycker att det ska bli jättekul att dra igång detta då det kommer att göra oss ännu snabbare. Dessutom kan vi snabbt få återkoppling på vår rapportering, vilket jag tror uppskattas av våra läsare, säger Ebba Thornéus, reporter på breaking-desken, i ett pressmeddelande. 

Namnet ”Supernytt” är i sig inte supernytt då det är taget från en app som funnits sedan 2010, vilket Erik Wisterberg, reporter på Breakit, uppmärksammat i en tweet och som Aftonbladet själva uppger i ett svar till en läsare (se bild ovan). 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev