måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet.se testar inlogg för gratisläsarna

Publicerad: 15 november 2019, 10:46

Bild 1/2  Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet. Han s

Foto: Magnus Sandberg

Aftonbladet testar möjligheten att införa inlogg för att läsa aftonbladet.se. ”Det är ett uttalat mål från Aftonbladet och Schibsted att ha fler inloggade användare”, säger biträdande redaktören Eric Rosén.

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

AD

Axel Duberg


Testerna, som innebär att vissa användare meddelas att de behöver skapa ett konto och logga in (se bild två i bildspelet) för att få tillgång till sajtens material, har pågått sedan den 8 oktober. Det berättar Aftonbladets biträdande redaktör Eric Rosén för Dagens Media.

– Vi har gjort några tester av detta slag sedan den 8 oktober. Testerna har genomfört på små grupper av användare för att se om och hur beteendet förändras när man loggar in, säger han.

Enligt Eric Rosén är det för tidigt att dra slutsatser kring beteenden eftersom det är små grupper som testats och på grund av den begränsade tiden testerna har pågått. 

Exakt hur många användare testerna görs på kan Eric Rosén inte svara på, men det gäller få användare och och genomförs på desktop och i mobil webbläsare.

Varför görs detta?

– Det är ett uttalat mål från Aftonbladet och Schibsted att ha fler inloggade användare. På sikt handlar det om att vi vill ge användarna en bättre upplevelse i och med att det är lättare för oss att erbjuda enskilda användare rätt innehåll vid rätt tidpunkt, säger han och fortsätter:

– Det handlar också om att fler och fler digitala plattformar rör sig bort från cookies, vilket gör att det blir viktigare med inloggade användare, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev