Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet.se låser in all feature

Publicerad: 21 Februari 2011, 13:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:04

Sveriges största dagspressajt Aftonbladet.se ska i fortsättningen bara erbjuda nyheter gratis.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Allt featurematerial ska med start i april placeras bakom betalväggen Plus.

– Vi är redan idag världsledande ifråga om betald journalistik på nätet. Nu tar vi nästa steg i övergången från pappersläsning till digital konsumtion av vår journalistik, säger Anna Settman, Aftonbladets vd.

Riskerar det här initiativet påverka er räckvidd på webben?

– Det är alltid en balansgång men det som driver räckvidd är vår position som nyhetsförmedlare och mötesplats. Vi har väldigt mycket material på sajten och att lägga en del bakom ett betalt gränssnitt tror jag inte påverkar räckvidden. 

Aftonbladet.se har idag 100 000 betalande prenumeranter och hoppas nu att fler ska ta steget från gratisläsande till tidningens plustjänst.

– Vi har satt en målsättning men det är inget vi kan gå ut med, men vi vill ha en tillväxt på digitala medier och då inte bara från annonser utan också läsare.

Plus-sektionen kommer också att delas in i flera olika prisklasser.

– I 40 år har vi sålt lösnummer till trogna läsare utan att veta vilka de är, på nätet har vi förmånen att veta det, vilket ger både stora möjligheter och stora utmaningar för vår organisation. Det handlar inte bara om att lägga material bakom en betalvägg utan det handlar också om paketering och fler nischade produkter.

Aftonbladet hämtar fortfarande den största delen av sina intäkter från papperstidningen, men, som Dagens Media tidigare rapporterat, så har webbintäkterna passerat de för pappret under två månader förra året.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.