Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet publicerar nya Littorin-uppgifter

Publicerad: 2 Juli 2011, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

Inför starten av Almedalsveckan presenterar Aftonbladet nya uppgifter om den avhoppade arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin.


Den 7 Juli 2010 skulle vara Centerpartiets dag i Almedalen. Istället kom den att handla om Sven Otto Littorin. Efter att ha kontaktats av Aftonbladet – som hävdade att man satt inne på mycket komprometterande uppgifter om ministern – valde han att avgå istället för att kommentera dem.

På presskonferensen uppgav Sven Otto Littorin medietrycket i samband med hans skilsmässa som en orsak till hans plötsliga avgång. Något som senare visade sig vara en sanning med modifikation, och både Sven Otto Littorin och regeringen fick svidande kritik för sin krishantering.

Avhoppet kom att dominera hela Almedalsveckan – och i år verkar Aftonbladet ha bestämt sig för att försöka få till en repris.

På lördagen, dagen före startskottet för årets politikervecka, publicerade tidningen nya uppgifter om Sven Otto Littorin. Enligt tidningen har den före detta ministern bland annat, i jakt på sexuella kontakter på nätet, haft kontakt med en person som är dömd för utpressning.

Bredvid artiklarna motiverar chefredaktören Jan Helin publiceringarna med att Sven Otto Littorins agerande innebar "en av de största säkerhetsriskerna för regeringen i modern tid", då kontakterna ska ha skett under den tid Sven Otto Littorin varit minister. Jan Helin flaggar också för fler artiklar.

"Vi kommer i morgon att göra en annorlunda uppföljning i form av ett ovanligt reportage", skriver Jan Helin.

Om de nya uppgifterna kommer att dominera årets Almedalsvecka återstår att se. Däremot kommer sannolikt tidpunkten för publiceringarna att diskuteras, då de kommer hela ett år efter de ursprungliga avslöjandena – och alltså dagen före Almedalsveckan inleds.

Sven Otto Littorin har hela tiden hävdat att han inte gjort sig skyldig till något brott men har inte dementerat Aftonbladets senaste uppgifter.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.