Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet-profiler i öppen dispyt: "Nu har vi chefer som talar illa om våra fackklubbar offentligt"

Publicerad: 4 November 2014, 12:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Aftonbladets debatt- och sociala medier-chef Ehsan Fadakar kritiserar ett uttalande från Schibsted Medias fackklubbsordförande. Nu får han mothugg från ledarredaktionen.


I en intervju med Dagens Media uttalade sig Schibsted Medias fackklubbsordförande Anna Flytström igår om omplaceringen av Aftonbladet-reportern Nivette Dawood.

– Jag tycker att det ultimatum hon ställdes inför först, att antingen jobba skift eller inte få ha något jobb alls, är helt fruktansvärt. Det är respektlöst, sa Anna Flytström bland annat till Dagens Media.

Nu kritiserar Ehsan Fadakar, chef för debatt och sociala medier på Aftonbladet, uttalandet.

" Det är faktiskt väldigt hånfullt mot de journalister som jobbar på Aftonbladet Resa att kalla en tjänst där för "fruktansvärd". Skärpning. De som jobbar på Resa är journalister som alla andra och jävligt duktiga på sitt jobb. Så facket får gärna börja tänka på vad de säger", skriver han på Twitter.

Ehsan Fadakar fick dock mothugg direkt av kollegan Daniel Swedin, som arbetar på Aftonbladets ledarredaktion.

" De säger att det ultimativa är "fruktansvärt". Inte tjänsten. Men du som chef tycker inte att facken ska ha synpunkter på att kollega X är bättre lämpad för tjänst Y än Z?", twittrar Daniel Swedin.

Ehsan Fadakar svarar då:

" Klart man ska och kan ha synpunkter, men att kalla skift eller Resa för fruktansvärt är inget jag kan skriva under på".

Daniel Swedin igen:

" Men det är det ju ingen som gör. Däremot har vi nu chefer på Aftonbladet som talar illa om våra fackklubbar offentligt".

Ehsan Fadakar säger att han absolut inte talar illa om facket och att det fyller en livsviktig funktion och att det enbart det specifika uttalandet som han inte håller med om, som han menar är en förminskning.

" Finns säkert andra chefer som har det också, men de begriper hur deras synpunkter i offentligheten skulle se ut och tolkas", svarar Daniel Swedin.

Även Ehsan Fadakars kollega på debattredaktionen, Björn Barr, har gett sig in i diskussionen. I ett svar till Ehsan Fadakar skriver han:

" Fackklubbsordförande Anna Flytström hälsar att hon gärna slipper bli felciterad. Hon jobbar själv på feature och trivs. Det hon kallade "fruktansvärt" var det ultimatum som reportern ställdes inför, inte att arbeta på bilaga", twittrar han.

Även Anna Flytström själv har svarat på kritiken:

" Jag jobbar ju själv på featurered så det där är ju bara skitsnack. Det jag syftade på var valet skift eller inget. Läs igen!", skriver hon på Twitter.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.