Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet: "Polisen mörkade provsvaret"

Publicerad: 10 Maj 2011, 13:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Aftonbladet fick beskedet att analyssvaret av Ola Lindholms narkotikatest inte hade inkommit. Nu JO-anmäler tidningen polisen.


Ämnen i artikeln:

KamratpostenSVTOla LindholmAftonbladet

Vid lunchtid torsdagen den 5 maj frågade en journalist på Aftonbladet informationsansvarig vid Västerorts polismästardistrikt om analyssvaret i det uppmärksammade fallet Ola Lindholm hade inkommit.

Svaret blev nej – vilket är en lögn enligt Aftonbladet, som nu JO-anmäler polisens agerade.

”Av förundersökningsprotokollet som nu blivit offentligt, framgår nu att analyssvaret är stämplat som inkommet torsdagen den 5 maj - alltså samma dag som jag fått besked att det inte kommit”, skriver Aftonbladetjournalisten i JO-anmälan.

Enligt anmälaren ska Rättsmedicinalverket i Linköping ha bekräftat att provsvaret lämnades till polisen onsdagen den 4 maj.

"Jag önskar att JO undersöker huruvida det står i överensstämmelse med gällande rätt att Polisen medvetet lämnar falsk information till massmedia och att JO därefter vidtar de åtgärder som anses erforderliga", skriver anmälaren.

Det var fredagen den 6 maj som åtalet gällande ringa narkotikabrott väcktes mot Ola Lindholm – känd som programledare för SVT:s Wild Kids samt Kamratpostens chefredaktör.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.