måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet plockar Irena Požar från Expressen

Publicerad: 10 januari 2023, 08:43

Irena Požar är ny kolumninst på Expressen.

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet

Irena Požar slutar som kolumnist på Expressen och går till Aftonbladet. Den första kolumnen publiceras i dagarna.

Ämnen i artikeln:

NyheterExpressenAftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Veckorevyns chefredaktör Irena Požar har i flera år också skrivit kolumner i Expressen. Men nu upphör hon med det för att i stället göra samma sak hos den konkurrerande kvällstidningen Aftonbladet.

– Irena Požar är utan tvekan en av Sveriges just nu mest intressanta röster och en röst som dessutom är angelägen för både yngre och äldre. Jag är både glad och stolt att hon nu väljer att bli en del av Aftonbladet och börjar skriva för våra läsare, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Sina första steg i branschen tog Irena Požar som ungreporter på Smålandsposten. Därefter har hon arbetat på Nyheter 24 samt inom Bonnierkoncernen. Genom åren har hon prisats som Årets journalist av Sveriges Tidskrifter samt nominerats till Stora journalistpriset i kategorin ”Årets röst”.

Genom rekryteringen av Irena Požar hoppas Aftonbladet kunna nå ut till en yngre publik. I tidningens spalter kommer hon att skriva nyhetskommenterande texter med start i dagarna.

– Jag har haft många fina år på Expressen, men att nu börja skriva för Aftonbladets läsare känns helt rätt. Jag gillar inställningen och att komma till en redaktion som förstår att ta unga läsare på allvar, säger Irena Požar i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev