Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet om mottagandet i Malmö: ”Man gillar att det satsas”

Publicerad: 9 oktober 2019, 09:07

Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet.

Foto: Magnus Sandberg

Nu har Aftonbladets Malmöredaktion varit igång i en månad. ”Vi siktar inte på att vara ersättare för lokala aktörer [...] men vi är ett bra komplement”, säger Aftonbladets biträdande redaktör Eric Rosen.


I slutet av augusti meddelade Aftonbladet att tidningen hade för avsikt att etablera sig i Malmö. Satsningen välkomnades av konkurrenterna på Kvällsposten och Sydsvenskan. Kort därefter presenterades de sex journalister och två krönikörer som rekryterats till satsningen.

I början av september slogs dörrarna upp till lokalredaktionen som sitter i Schibsteds lokaler i Malmö tillsammans med säljbolaget. Anställningsformerna bland dem som rekryterats till Malmöredaktionen varierar, enligt Eric Rosén, biträdande redaktör.

– Det varierar precis som i resten av organisationen. Såväl tillsvidareanställda som projektanställda och frilansare medverkar på Malmö-sajten.

LÄS OCKSÅ: Konkurrenterna om Aftonbladets lokalsatsning

Nu har redaktionen varit på plats i lite över en månad. Och effekterna på annonsörsidan har varit positiv, säger Eric Rosén.

– Vi hade ett starkt gensvar på det kundevent vi hade i samband med lanseringen. Och reaktionerna säljarna får när de möter kunderna är också positivt – man gillar att det satsas på Malmö.

Har ni något mål för vad ni vill dra in?

– Vårt fokus just nu är att visa Malmöborna att vi är på plats och att hitta en trogen publik som gillar det vi gör.

”Man gillar att det satsas på Malmö”

Enligt Eric Rosén är redaktionen i Malmö en del av en långsiktig satsning.

– Malmösatsningen är en del av Aftonbladets lokala projekt som snart kommer att lanseras i nästa stad. Lokalprojektet är en långsiktig satsning där vi siktar på att fördjupa relationen till våra användare och skapa journalistik som ligger närmre dem, säger han och fortsätter:

– Vi siktar inte på att vara ersättare för lokala aktörer som till exempel Sydsvenskan men vi är ett bra komplement för den som vill hålla sig uppdaterad om vad som händer i Malmö.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev