Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet om Expressens bildkupp: "Smart!"

Publicerad: 16 augusti 2011, 10:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Expressen ritade av Aftonbladets exklusiva bilder från Utöya. Men Aftonbladets chefredaktör Jan Helin tar saken med ro – och gratulerar i stället konkurrenten till en smart lösning.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

– Jag tycker att det är ett helt relevant och bra journalistiskt arbete av dem och har inga andra synpunkter på det, säger han.

Det var i helgen som Aftonbladet kunde visa bilder på när massmördaren Anders Behring Breivik vallades på Utöya – platsen där han sköt ihjäl 69 unga människor. På bilderna såg man hur han visade polisen han hur han utförde dådet.

– Vi fick bilderna som ett resultat av vårt samarbete med VG och kunde därför publicera dem först i Sverige, säger Jan Helin.

Dagen efter valde huvudkonkurrenten Expressen att visa upp bilderna – i form av illustrationer. Illustrationer som ser ut att vara tagna direkt från Aftonbladets bilder. Jan Helin är dock inte upprörd.

– Expressen gör dagen efter en nyhetsgrafik med dessa dokumentära bilder som förlaga. Jag tycker att det är ett helt relevant och bra journalistiskt arbete av dem och har inga andra synpunkter på det.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News