söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet och Expressen i intervjubråk

Publicerad: 30 augusti 2010, 14:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Sportbladets Kristoffer Bergström anklagar konkurrenten för intervjustöld.

Ämnen i artikeln:

SportbladetExpressenAIKAftonbladet

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Efter AIK:s match mot IFK Göteborg igår intervjuade Sportbladets Kristoffer Bergström den förra Uefa-presidenten, och AIK-supportern, Lennart Johansson som hade följt matchen på plats.

– Jag gick fram till Lennart Johansson och frågade om han ville ställa upp på en intervju om det dystra läget för AIK, och det gjorde han, säger Kristoffer Bergström till Dagensmedia.se.

Efter en stund märkte Kristoffer Bergström att Sport-Expressens reporter Daniel Kristofersson också spelade in samtalet på sin Iphone.

– Han dök upp som en vålnad utan att presentera sig, och ställde bara en enda fråga, säger Kristoffer Bergström.

I dag har både Sportbladet och Sport-Expressen publicerat intervjuer med Lennart Johansson. Flera frågor och citat återges i båda artiklarna, bland annat när Lennart Johansson pratar om att AIK saknar effektivitet i målchanserna och att han tycker att klubben byter spelare för ofta.

Enligt Kristoffer Bergström har Daniel Kristoffersson använt Sportbladets intervju och presenterat det som en egen ”pratstund” med den forna Uefa-presidenten.

– Jag är inte arg, men jag tycker att det är fånigt och lite sött. Nästa gång kan väl Daniel bara ge mig en diktafon så kan jag skicka mina intervjuer till honom, säger han.

Daniel Kristoffersson värjer sig mot Kristoffer Bergströms anklagelser om stöld.

– Det stämmer inte alls. Vi intervjuade Lennart Johansson tillsammans och ställde frågor, det är inget konstigt med det, säger han.

Enligt Daniel Kristoffersson stämmer det inte att han bara ställde en fråga.

– Jag ställde fler, jag frågade hur han mådde och om AIK:s ekonomi. Jag förstår inte varför det här är en grej, det händer ofta att man intervjuar personer tillsammans.

Kristoffer Bergström tycker dock att det var skillnad på gårdagens intervjusituation, jämfört med samtal med spelare i mixed zone, där det kan hända att man använder svar på andra reportrars frågor.

– Om jag hade varit i samma situation hade jag bett om en egen intervju efteråt. Jag hade i alla fall inte skrivit ut det som om det var min intervju, och bloggat om min pratstund med Lennart Johansson som Daniel har gjort, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev