Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Aftonbladet och Expressen i bråk om Bert Karlsson

Publicerad: 30 Oktober 2012, 15:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin och Expressens politiska reporter Niklas Svensson har råkat i luven på varandra över Bert Karlssons medverkan i "Bar & politik".


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Som partiledare för Ny Demokrati uttryckte Bert Karlsson gång på gång främlingsfientliga åsikter om invandrare.

Nu har han bjudits in till Expressens webb-tv-satsning "Bar & politik" för att prata om sin "politiska comeback". Något som alltså Daniel Swedin vänder sig emot.

På Aftonbladets ledarblogg kritiserar han både det faktum att Bert Karlsson över huvud taget bjudits in – men också att tidningen valt att kalla hans deltagande för en "politik-comeback".

"Comeback? Har Expressen helt glömt vilken politisk bakgrund Bert Karlsson har? Då är en påminnelse på sin plats", skriver Daniel Swedin bland annat.

När dagensmedia.se når honom utvecklar han kritiken:

– Bert Karlsson har i tjugo år gjort en karriär på att vara mediernas mysfarbror utan att behöva ta ansvar för det han har sagt och gjort. Expressen verkar inte heller ha diskuterat någonting kring Bert Karlssons politiska historia med Ny Demokrati, säger Daniel Swedin och fortsätter:

– När Niklas Svensson bemöter kritiken på Twitter säger han bara "vilka andra ska vi tysta?". Det är en aningslös hållning tycker jag.

Kan det inte vara så att Bert Karlsson ställs till svars i "Bar & politik"?

– Det beror på vilka frågor som ställs. Men om man ska gå på hur Expressen har hanterat den kritik som väcktes i samband med att han utannonserades som gäst verkar det inte som att man har reflekterat över det. Men förhoppningsvis kan reaktionerna som kom då och kanske också mitt blogginlägg bidra till att den diskussionen lyfts.

Niklas Svensson själv är dock inte intresserad av att diskutera Bert Karlssons medverkan i "Bar & politik". Istället väljer han att svara via SMS.

– Jag har inga synpunkter på vad Aftonbladets ledarsida tror om framtiden. Men de är förstås välkomna att titta på programmet precis som alla andra. Jag noterar också att Aftonbladet på senare år låtit Bert Karlsson skriva debattartiklar i intressanta ämnen. De ingår förstås också i min research inför hans medverkan i programmet, skriver han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.